ЈЗУ Специјална болница за психијатрију наставља тренд позитивног пословања – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
2729

Јавна здравствена установа Специјална болница за психијатрију Соколац са 130 пацијената и 126 запослених радника наставља тренд позитивног пословања, па је тако за првих шест мјесеци ове године остварена добит од 130.000 конвертибилних марака.

Вршилац дужности директора ове установе Драган Булајић навео је да је 16. јула на сједници Управног одбора Фонда здравственог осигурања Републике Српске дошло до измјене цијена б.о. дана за акутну и хроничну психијатрију.

  • Цијена акутне психијатрије је повећана са 100 конвертибилних марака на 130, док је хронична психијатрија са 48 повећана на 74 конвертибилне марке. Те цијене почеле су да се примјењују од 16. августа текуће године. Овај уговор много значи за нашу установу, тако да ће на годишњем нивоу примици бити већи за отприлике 200.000 конвертибилних марака – појаснио је Булајић.

Када су у питању пројектне актвиности Специјалне болнице за психијатрију, Булајић је истакао да је завршена тендерска процедура и отпочели су радови на изради вањског дневног боравка за пацијенте мушког акутног одјељења. Осим тога, ради се на проширивању и санацији већ постојећег вањског дневног боравка, као и на уређивању дворишта саме болнице.

  • Након завршетка вањског одјељења и уређења круга болнице, услиједиће радови на санацији и адаптацији сале за састанке и конференције – најавио је Булајић.

Он је нагласио да ће ускоро бити израђен сајт Специјалне болнице за психијатрију.

  • Фирма „LANACO“ д.о.о. из Бања Луке бесплатно ће да успостави сајт, док смо ми испред установе задужили нашег портпарола Мају Дебелногић, да прикупља податке и буде са њима у контакту за оно што буде неопходно. Тренутно је све у обради и очекујемо да ће сајт бити реализован у што скорије вријеме. Посјетиоци ће између осталог, моћи да се упознају са историјатом болнице, али и да провјере одјељења и услуге које пружа наша установа – казао је Булајић.
фотографија уступљена Инфо центру

Булајић је додао да ће се крајем септембра одржати спортске игре здравствених радника на Ади Бојани у Црној Гори, на којој ће учествовати радници Специјалне болнице за психијатрију, који су чланови спортског друштва.

 

/ИЦ-Соколац/