СОКОЛАЦ = ПРОПАСТ ! – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
245
НАЧЕЛНИК БИ БАЗЕН И КУЋУ,
ДОК СУ РАДНИЦИ МЈЕСЕЦИМА БЕЗ ПЛАТЕ, А СОКОЛАЦ ПРЕД БАНКРОТОМ!

Ових дана свједоци смо штрајкова због кашњења плата и потпуног колапса установа чији је оснивач општина Соколац.

Зашто нико не смије да суочи јавност са стварним проблемима ове општине и њених грађана него се акценат ставља на друге неважне теме и неистинама се обмањује јавност како би се прикрили горући проблеми наших суграђана?

Док се радници установа (Општина Соколац, Установа за предшколско васпитање и образовање, Подручно одјељење цивилне заштите Соколац, Установа за културу “Перо Косорић”, Центар за социјални рад, ИНФО центар Соколац, Спортско-рекреативни центар “Гласинац” и Борачка организација општине Соколац) боре за опстанак јер им је посљедњи топли оброк исплаћен у децембру 2021. године, а посљедња плата у децембру 2022. године, начелник општине Соколац преусмјерио је 500 000 КМ за изградњу пројекта базена и етно село, те 500 000 КМ за изградњу пројекта градске куће и тако својим суграђанима онемогућио достојан живот.

Само ШГ “Романија” Соколац је до данас уплатило преко 800 000 КМ, тако да се поставља питање гдје су средства преусмјерена!?

Према годишњем ревизорском извјештају за 2022.годину, општина Соколац приликом доношења ребаланса буџета за 2020. годину, није извршила усклађивање буџетских средстава и издатака, а такође извршење буџета Општине није вршено у складу са Законом о буџетском систему Републике Српске, у погледу стварања обавеза до висине оквира утврђеног ребалансом буџета.

Такође, без одлуке Скупштине општине Соколац, на основу одлуке начелника о усвајању извјештаја о попису, извршен је отпис спорних потраживања од правних лица за заузимање јавних површина у износу од 88 000 КМ.

Колико још гладних дана наши суграђани треба да доживе како би се правовремено реаговало и стало у крај самовољи трошења буџетских средстава општине Соколац од стране начелника?

 

Извор: https://www.facebook.com/naGlasincu