Одржане спортске игре радника ШГ „Романија“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1185

Спортске радичке игре Шумског газдинства „Романија“ из Сокоца окупиле су данас преко 300 запослених из овог предузећа, који су организацијом спортско-забавног дружења прославили добар резултат пословања.

Да је ово доказ једног позитивног амбијента који се ствара уназад пар година потврдио је и директор Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић који је истакао да је дружење допринијело позитивним резултатима предузећа који су ове године на завидном нивоу.

  • Ова традиција започета прије пар година била је управо идеја ШГ “Романија“ и руководства која је дала позитиван ефекат, добар однос људи у колективу, велики резултати на свим пољима, између осталог и пословне резултате. Ми смо и ове године предузеће на првом мјесту по пословним резулататима који за полугодишњи период  износе 1.300.000 КМ.

Башевић је истакао да ово шумско газдинство расте у један колектив који ће сигурно задржати број један по свим параметрима пословања у ЈПШ „Шуме Републике Српске“.

  • Напредујемо, инвестирамо, улажемо. Функције газдинства су такве да има могућност инвестирати у шумско камионске путеве. Ове године је рекорд нашег улагања у асфалтирању тих путева на више локација нашег газдинства. Издвајамо средства за поправку истих, обнављамо возни парк, улажемо у туризам, ловачке куће које ће у наредном периоду бити угоститељког типа и моћи ће одговорити туристичким изазовима из сваког дијела Европе- навео је он.

Денис Шулић, министар трговине и туризма у Влади Републике Српске који је био једаН од гостију овог догађаја је навео да је ово још једна потврда да Република Српска има чиме располагати те своје љепоте представити ван њених граница.

  • Драго ми је да се људи који раде овдје у шумском газдинству брину о нашим природним потенцијалима. Уређују природни амбиијент који нема нигдје у Европи, тако да је Соколац један од великих туристичких потенцијала Српске и то ће се знати препознати у наредном периоду- рекао је Шулић.

Спортским радничким играма на Копиту, присуствовала је и потпредсједница парламента РС Ана Љубојевић.

  • Ми као Република морамо више истаћи наше потенцијале и рекламирати их како у региону тако и шире да би нас посјетило што више људи. Овај догађај је одраз младих људи који су на функцији, те способни  да нешто промијене на позивитне и иновативне начине за раднике. Уз добро друштво олакшају рад и атмосферу у инсититуцијама нарочито сада у овм тешким политичким околностима.

Запослени у радним јединицама такмичили су се поред спортских дисциплина и у спремању кулинарских специјалитета. Радна јединица „Каљина“ чија је дјелатност сјеча, извоз и дистрибуција дрвних сортимената  на челу са управником Бојаном Башевићем се традиционално са осталим радицима окупља на празник Светог великомученика Прокопија.

Испред стручне службе „Романије“ Биљана Пајић је рекла новинарима да су ово треће по реду спортске игре на којима су се радници такмичили у више дисциплина: фудбал, одбојка, преблачење конопца, стрељаштво, бацање кугле и шах те да је ово јако лијеп вид дружења за све оне који вриједно и одговорно раде своје послове.

Фото: Инфо центар

У такмичењу у шаху побиједио је Ратомир Дамјановић. У бацању кугле најбољи је био Милија Гавриловић, док је први у стрељаштву био Огњен Булајић, а у женској конкуренцији Маријана Амовић. У навлачењу конопца побиједило je ШГ „Романија“ радна јединица  Соколац, који су уједно били и први у фудбалу.

 

/ИЦ-Соколац/