Источно Ново Сарајево има јачи буџет од општине Пале – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
327

Двадесет друга редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 29. маја 2023. године и на њој је разматрано 14 тачака Дневног реда.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су Извјештај о извршењу буџета за прошлу годину у износу од 20.442.000 КМ са укупним суфицитом преко 300.000 КМ.

Начелник Катић истакао је да имајући у виду 700.000 КМ предвиђених за покривање дефицита из предходног периода, суфицит за прошлу годину износи 1.048.296 КМ, те је нагласио да су порески приходи у остварењу буџета износили само 42 одсто а остали приходи остварени су од развојних пројеката општине, прије свега, станоградње, регулационих планова, као и накнадом за ренту и уређење.

Одборници су усвојили и Регулациони план „Центар један“, чиме су се стекли услови за изградњу концертне дворане и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Овим регулационим планом отварају се потпуно нови простори за изградњу, прије свега на мјесто „ТАТ“ и „Ласта“.

Начелник је изјавио да ће се усвајањем овог плана остварити доста прихода од ренте и уређења, који ће бити утрошени у развојне пројекте у општини Источно Ново Сарајево.