Oдиграна представа „Прича о другарству“ – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
270

Позоришна представа“ Прича о другарству“ у изведби глумачког пара Даниела Ковачевића и Евгеније Ешкина Ковачевић која је настала у продукцији Руског театра у Београду, одиграна је синоћ у Парохијском дому у Сокоцу пред  најмлађом публиком.

Прича о другарству је представа која на врло духовит начин, у интеракцији са дјецом, прича причу о томе шта значи пријатељство, племенитост, међусобно помагање и поштовање, љубазност рекао је глумац Даниел Ковачевић.

  • Као што сам наслов каже, ово је прича првенствено о другарству, у којој ми причамо о неким најплеменитијим врлинама, које би дете требало да има у односу према својим најближим и према другарима. Диван један текст који инспирише игром и интеракцијом са дјецом, да говори шта је пријатељство, племенитост и поштовање, те доводи до тога да деца сама дођу до тога, шта би уствари у одређеној ситуацији требало урадити– навео је Ковачевић.

Он је додао да је то најљепши кључ, да кроз игру у којој дјеца учествују, сами долазе до закључка директно у представи.

Фото: В. Реновица

Представа коју је режирала Евгенија Ешкина одиграна је више од 100 пута.

  • Представа је прављена наменски за децу, а све што је за децу треба да буде поред забавног и поучно. Што је и циљ да кроз игру и шалу донесемо поруке које требају да схвате и примене у свакодневном животу.

Глумица је поручила свим родитељима и дјеци да треба више да слушамо једни друге, да мање тражимо једни до других, да више прихватамо једни друге онакве какви смо, да не постављамо превише захтјева према себи, својој дјеци и да се волимо.

Организатор и покровитељ дјечије представе „Прича о другарству“ која је обрадовала соколачке малишане био је посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић.

 

/ИЦ-Соколац/