Ђоковић и Рубљов стигли у Бања Луку – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
258

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић стигао је у тениски комплекс у Бањалуци. Ђоковић ће имати прес конференцију у 14.30 часова а поред тога ће да одради и прве тренинге и припреме за меч другог кола. Новак у другом колу чека побједника турнира између Станисласа Вавринке и Лука Ван Ашеа

Поред тога најбољи тенисер свијета ће да одради и први тренинг и припреме за меч другог кола. У првом колу Ђоковић је слободан, док се у другом састаје са бољим ривалом из сусрета Луке Ван Еша и Швајцарца Стена Вавринке. Тај сусрет је на распореду вјероватно у сриједу, а термин ће бити накнадно утврђен.

У оквиру турнира „Српска опен“ јуче су играни дуели квалификација, а мечеви су данас на распореду од 11.00 часова. Ђоковић је синоћ стигао у Бањалуку и позвао људе да дођу на турнир Српска опен и уживају у тениском спектаклу.

Руски тениски ас и други носилац на турниру Српска опен Андреј Рубљoв слетио је на аеродром у Маховљанима. Рубљoв је у Бањалуку стигао из Монте Карла, гдје је јуче освојио Мастерс, и у највећи град Републике Српске долази као шести тенисер планете.

Он је у Монте Карлу забиљежио 33 винера и вратио се са 1-4 у трећем сету да освоји тринаесту и највећу титулу у својој каријери. Он је побједу  запечатио својим петим асом на мечу. „Искрено, не знам шта да кажем. Не знам. Само сам срећан, коначно. Толико сам се мучио да освојим овај проклети Мастерс 1000 турнир. Губећи 4-1 и спасавајући брејк лопте, мислио сам да нема шансе да побиједим, али некако сам успио.“

Са својом 18. побједом на нивоу турнеје ове сезоне, Рубљoв је побољшао свој учинак на 1-2 у финалима АТП Мастерс 1000, пошто је изгубио од Стефаноса Циципаса у Монте-Карлу и Александера Зверева у Синсинатију 2021. године.

Тренутно се такмичи као неутрални спортиста, заједно са свим осталим Русима и Бјелорусима на тениским турнејама.

 

С обзиром да је Рубљoв други носилац, он је слободан у првом колу Српска опен, а на теренима у Парку „Младен Стојановић“ очекује се његов наступ у четвртак. Данас су на програму мечеви првог кола, и финала квалификација.