Сокочани се смрзавају, Самаџија тражи изговоре – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
1186

Рат у Украјини и санкције европских земаља према Русији, донио је нови страх међу Европљанима од енергентског слома, односно руског неиспоручивања енергената Европи.

Рекламе руског „Гаспрома“ и изјаве руских званичника, указивале су на смрзавање Европе ове зиме. https://twitter.com/i/status/1566863881842167811

Reklamni spot ruskog Gasproma o zimi i nestašici gasa u EU | Info | Svet

До тога није дошло. Русија и првенствено Европска унија нашле су заједнички интерес, како се грађани ЕУ не би смрзли, а индустрија несметано наставила са радом.

Међутим, постоји један град у земљи која није дио ЕУ, а у коме људи воле Русију. Ипак, тај град је ову зимску сезону (као и прошлу) осуђен на смрзавања. Кривци нису Руси, ни ЕУ, ни грађани, него руководство ЈКП ,,Соколац“, којe под разним изговорима избјегава своју одговорностза ово.

Зашто нема гријања на -25 степени у Сокоцу и у другим хладним данима ове зиме, грађани Сокоца промрзлих прстију су послали упит ЈКП ,,Соколац“ и В.Д. директору Бојану Самарџији. Бахати одговор и континуирано понашање В.Д. директора-а Самарџије довели су грађане до апсолутног незадовољства, у коме захтјевају његову смјену, те дисциплинску одговорности.

Соколац јутрос најхладнији сa минус 8Тако В.Д.директор-а Бојан Самарџија, у одговору на приговор предсједнику „Заједнице етажних власника стамб. зграде у Ул.Радомира Нешковића“, покушава да формалностима, „затрпа“ јасан одговор, зашто су станари-грађани данима без гријања?

Бахатост В.Д. ЈКП Соколац, Бојана Самарџије, најбоље осликава последња реченица у одговору гдје дословно пише: „Између осталог, уколико нисте задовољни квалитетом нашег гријања можете се искључити са наше топловодне мреже…“

Стављање опције грађанима да се смрзну или искључе са топловодне мреже, па опет смрзну, није ништа него дрскост и демонстрација моћи именованог лица над грађанима који га плаћају. Међу корисницима услуга има пуно и старијих лица, којима смрзавање може погоршати здравље.

У порукама, које смо добили у великом броју од незадовољних Сокочана, који траже смјену Самарџије и одговорност истог, а за то најављују и мирне протесте, видимо да ће ова ситуација захтјевати одговоре и конкретне потезе.

Јуче је поводом тога одржана и сједница СО Соколац.