Милановић: Међународна заједница је отела Косово од Србије – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
273
Косово је отето од Србије, поручио је данас у Петрињи хрватски предсједник Зоран Милановић и навео: „То смо урадили ми и међународна заједница“.

Милановић је то рекао новинарима у Петрињи говорећи о рату у Украјини и сличностима између Крима и Косова и Метохије.

„Док не схватите да Србија и Русија није исто? Да је то нажалост болна чињеница и опасност. Анектирали смо Косово. Ми и међународна заједница.  Узето је од Србије. Ко је то направио него ми? Јесмо признали Косово? Није анексија, него отимање. Како се то зове? Екстракција. Није шија, него врат. Ово није довођење у питања Косова, него цијелог концепта“; рекао је Милановић.

Према ријечима Милановића, у питању је у концепт у којем неко мисли да има право.

„Тако и Крим – Крим више никада неће бити Украјина. То говоре водећи њемачки генерали“, рекао је Милановић и додао да тамо гине хиљаде људи.

Поручио је да је „Русија опасна земља“ и да то, како је казао, нико не разумије.

„Успоређујете ми Србе, ове опанчаре који су се ту побунили са свјетском нуклеарном суперсилом. Сулуде емоције и мржња Европу воде у велику опасност“, рекао је Милановић на испраћају контигента хрватских војника у мисију НАТО у Литванији.

Рекао је да је чињеница да Украјинци патолошки мрзе Русе, то је чињеница, уз тврдњу да „Хрвати нису толико мрзили Србе“, колико, како наводи, „ови тамо мрзе Русе“.

„Путин и ти људи су до јуче били кул. Остваривали су се на рангу највише њемачке политике. Одједном, то су највећи непријатељи…Њемачки тенкови у Русији? Сретно с тим“, каже Милановић.

На подсјећање новинара да су његове процјене биле погрешне о Украјини када је тврдио да Русија никада неће напасти Украјину, јер нема довољно војника, Милановић понавља да је то тачно.

„Нема довољно. То је била лоша одлука Русије јер су мислили да ће се власт (у Украјини) распасти“.

„Улазимо све дубље у сукоб са суперсилом. Знате како они на крају губе рат? Тако да на крају користе нуклеарно оружје“, казао је Милановић и додао да покушава да отворити очи другима јер, како каже, „срљамо у рат са суперсилом“.

Видим шта се догађа и истакао да „сулуде емоције воде Европу у нешто са чим неће моћи да се носи“, пренели су хрватски медији.

/Глас Српске/