Чортан: Настављено улагање у путну инфраструктуру – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
300

Шумско газдинство „Романија“ у оквиру годишњег плана и програма, овог љета је асфалтирало више путних праваца на подручју општине Соколац укупне дужине 5.519 метара, за шта је издвојено 645.470 КМ.

Наредне седмице биће настављено улагање у путну инфраструктуру која подразумијева реконструкцију, одржавање и поправку шумских камионских путева, потврдио је за „Инфо Центар“ технички директор Шумског газдинства „Романија“ Бојан Чортан.

  • Под реконструкцијом шумских камионских путева биће реконструисани путеви Ранчићи – Куштравица – Штрбовина и Озраљ – Бабине. Када је у питању поправка и одржавање шумских камионских путева изводиће се радови на правцу Сировине – Буков врат, Сировине – Девети лагер (граница шумско – привредног подручја са Федерацијом Босне и Херцеговине), затим Бјелосављевићи – Сировински поток, Тврдимићи – Одјел 17, Палеж – Врапци – Чека, Ишерић брдо – Рубинићи, као и Појиште – Гајеви – Пећине, навео је Чортан.

Према његовим ријечима, неопходно је да се са поменутим теренским радовима почне прије доласка зиме и снијега, а отрпилике мјесец дана треба да све планирано буде завршено.

  • На тендеру за реконструкцију шумских камионских путева прошла је фирма „Долови“ Соколац, док ће за поправку и одржавање шумских камионских путева бити задужено предузеће „Романијапутеви“ из Сокоца, додао је он.

Чортан је нагласио да сви поменути путни правци који ће бити реконструисани или поправљени пролазе кроз насељена мјеста у којима живи локално становништво, те ће им ова активност олакшати живот у руралним подручјима.