Данас почиње сезона гријања у Палама – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
294

Градска топлана Пале сутра спремно почиње сезону гријања, цијена услуга није коригована, али је Скупштини општине Пале упућен приједлог за њено повећање, рекао је Срни директор овог предузећа Борис Гојковић.

Он је навео да су у протеклих пар мјесеци отклоњени сви кварови детектовани током претходне сезоне гријања, тако да нема сметњи за почетак нове сезоне.

„Цијена наших услуга није коригована, али смо Скупштини општине Пале упутили приједлог за њено повећање како бисмо бар ђелимично амортизовали повећање властитих трошкова, узрокованих прије свега драстичним скоком цијене енергента“, рекао је Гојковић.

Гојковић је навео да је ситуација са набавком сировине прилично сложена, те се због недостатка робе на тржишту предузеће суочава са озбиљним проблемом обезбјеђења довољне количине енергента.

Према његовим ријечима, Управа предузећа, заједно са руководством општине Пале, предузима неопходне мјере како би се што квалитетније изнијела предстојећа сезона гријања.

„Сезона ће свакако бити велики изазов за већину становништва ове локалне заједнице, без обзира на начин загријавања простора“, рекао је Гојковић.

Сезона гријања завршава се 15. априла.