Зашто се политичари наше регије „стиде“ својих диплома? – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
666

Када дођу парламентарни или локални избори, на површину политичке сцене „испливају“ више или мање позната лица регије. Са билборда се смију, нудећи се као будући представници народа.

Сарајевско-романијска регија нема баш пуно становника, па се у суштини мање више људи доста познају између себе. Народ зна и препознаје кандидате који им се нуде за изборе, а позната су им и њихова образовања.

Тако су већ раније медији у Републици Српској извјештавали о факултетским дипломама појединих начелника општина у саставу Града Источно Сарајево. Иако су неке дипломе од ових начелника старије од поменутих факултета које наводе, остало је само на тихом подсмјеху свега тога.

Тако за директоре Јавних предузећа имамо постављене личности који нигдје не наводе шта су и када завршили од свога образовања. За неке се чак говори како су „ДОКТОРИ НАУКА“, али су они мудро сакрили то из својих биографија, како не би наишли на неугодна питања, о обесмислености коју су урадили нашем образовању.

Народ се пита, како неко ко нема завршено можда ни средње образовање може да „заврши“ факулете, мастере, докторатске студије, без последица испитивања стечене дипломе!?

Једноставно, народ је уцјењен, боји се за егзистенцију и прхвата такве као лидере. Чак им се многи диве, а само због мале личне користи спремни су све „сажвакати“. Исто то друштво које хвали и гласа за „ЛИЦА СА СУМЊИВИМ ДИПЛОМАМА“, спремно је наговорити своје дијете како је неопходно да заврши школу, факултет и даље студије.

Прије него што размислите који то све начелници, посланици, директори, „предузетници“ из општина са наше регије имају сумњиве дипломе, запитајте се да ли је школовање уопште обесмишљено!?

Предлажемо Вам да потражите биографије политичара са Сарајевско-романијске регије и погледате да ли су, када су, гдје су и шта су, завршили од школе!?