Отворено “Љето у Источном Сарајеву” – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
704

Отворено “Љето у Источном Сарајеву”: Наступали гости из Новог Сада

Манифестација “Љето у Источном Новом Сарајеву 2022” вечерас је отворена наступом “Циркуских аниматора” из Новог Сада на Тргу Републике Србије.
Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да ће манифестација трајати 25 дана и да се нада да ће бити дупло боља од прошлогодишње.

Он је истакао да је ова манифестација одлична прилика за промоцију Источног Новог Сарајева, те подсјетио да је први пут одржана прошле године и да су у протеклих годину дана уложили пуно труда да припреме.

Он је додао да је амбиција да манифестација напредује и расте, те да се обогати новим садржајима за све суграђане, од најмлађих до најстаријих.

“За ову годину припремили смо садржаје који ће се одвијати на тргу, у Парку великана, на Тврдимићима, код Електротехничког факултета, те у Парку Гаврило Принцип”, прецизирао је Катић.

Он је увјерен да ће сви посјетиоци, а најаве су да ће их бити из цијеле Републике Српске и Федерације БиХ, наћи нешто за себе међу планираним садржајима.

Катић је посебно задовољан присуством великог броја људи, нарочито младих и додао да очекује да ће тако бити током цијелог трајања “Љета у Источном Новом Сарајеву”.

Начелник Источног Новог Сарајева уручио је вечерас породицама са више ђеце са подручја ове општине картице које омогућавају попуст за куповину у више продавница.

“Кажу да смо општина младих, у коју долазе млади брачни парови и рађају се ђеца, а ово је начин да подржимо вишечлане породице”, закључио је Катић.

Манифестација траје до 27. августа, а предвиђен је богат културно-забавни, музички и спортски програм за све генерације.

 

ИЗВОР /БЛ ПОРТАЛ/