Драган одбио да склања слике убијених Срба, међу којима је и његова малољетна сестра – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
616

Драган Гвозденовић, радник предузећа „Зворник путеви“, одбио је данас да склони фотографије мучки настрадалих Срба постављених на путу Братунац – Поточари након што је зворничка полиција наредила њихово премештање због тога што су према њиховим тврдњама првобитно постављене на јавну површину.

Један од радника предузећа којима је наложено да уклоне и преместе фотографије, Драган Гвозденовић, одбио је да уради овај посао јер се на фотографијама налази и његова малолетна сестра Рада и отац који су убијени у Загонима 5. јула 1992. од стране припадника тзв. Армије БиХ.

На Фејсбук страници „Деспотовина“ постављена је фотографија овог храброг човека који је одлучио да се супростави наређењима у част чувања успомене на страдање његових најмилијих.

– Ово је Драган Гвозденовић, радник Зворник путева, који је јавно одбио извршити посао уклањања фотографија српских жртава постављених на регионалном путу Братунац – Поточари. Био је спреман остати без посла, али није хтео изгубити образ и част! Драгану су у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату муслимански злочинци из Сребренице на кућном прагу у селу Загони 1992. године убили малолетну сестру Раду. Драган је изгубио још неколико блиских чланова своје породице (оца, стрица, рођаке…) – пише у опису фотографије.