Ветерани специјалних јединица војске и полиције Републике Српске против смјене генерала Савчића

0
471
Координација удружења ветерана специјалних јединица војске и полиције Републике Српске најоштрије осуђује покушај смјене предсједника Борачке организације Српске генерала Миломира Савчића и чврсто стоји уз генерала.

– Шокирани смо чињеницом да се генералу Савчићу, који се налази у великом проблему, покушава „скинути глава“, на овако један неправедан начин. Покушава се искористити његово одсуство да се то уради – истакнуто је у заједничком саопштењу.

У саопштењу је наведено да је група људи, која је организовала Скупштину Борачке организације јуче у Бијељини, довела до тога да се Борачка подијели на два дијела и нису жељели никакав компромис.

– То су они људи који годинама управљају локалним борачким организацијама, убиру дебеле плате и бенефите, а својом политиком су борце довели до просјачког штапа – указали су ветерани у заједничком саопштењу.

Они сматрају неопходним да да се одрже свеопшти избори у Борачкој организацији као и да је потребно промијенити сва локална руководства борачких организација и да онда буде изабран нови предсједник Борачке организације Републике Српске, а ова координација спремна је да пружи пуни допринос да се ситуација у Борачкој организацији стабилизује.

– Разочарани смо чињеницом да су главни кандидати који претендују на мјесто Савчића људи који немају ефективно учешће у борбеним дејствима – напоменули су ветерани.

Ово саопштење су подржали „Бели вукови“ Пале, „Гарда Шековићи“, „Вукови са Дрине“ Зворник, „Гарда Пантери“ Бијељина, Четврти одред специјалне полиције Бијељина, „Тобутски соколови“ Лопаре, ПДЧ Брчко, „Вукови са Бучијака“ Прњавор, „Орлови Грмеча“ Бањалука, те борачке организације Братунац и Сребреница.

Након јучерашње бурне сједнице Скупштине Борачке организације Републике Српске, која је одржана у Бијељини, није било могуће закључити да ли је ово тијело опозвало генерала Миломира Савчића са мјеста предсједника БОРС-а, будући да су делегати који су се обратили новинарима имали супротне тврдње.