ПРИКУПЉЕНИ НОВАЦ ПРЕУСМЈЕРЕН ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ ВЛАДИМИРА СТАНОЈЕВИЋА

0
288

Чланови 20 клубова са подручја Источног Сарајева и бројни грађани истрчали су прекључе хуманитарну трку „Спортисти за Дивца“ чији је циљ био да се прикупи помоћ суграђанину Небојши Мичићу – Дивцу, кога је недавно задесила породична трагедија, али је он замолио да преусмјери за лијечење Владимира Станојевића.

Мичић је захвалио клубовима и грађанима који су учествовали у трци, те истакао да његовој породици новчана помоћ није потребна, те замолио да се прикупљени новац преусмјери за лијечење суграђанина Владимира Станојевића, којем је потребно 150.000 КМ за трансплатацију бубрега у Бјелорусији.

„Оно што је мојој породици потребно нико не може дати, али зато можемо помоћи неком другом“, рекао је Мичић.

Иницијатор трке је Карате клуб „Игман“, а један од тренера Реља Ковач рекао је новинарима да је био циљ да се ода почаст супрузи Мичића, која је преминула након што је родила кћеркицу.

„Ми тој дјевојчици не можемо надомјестити мајку, али желимо да зна да има људи и спортиста у овом граду који је воле и који ће бити уз њу, пружајући јој подршку током одрастања“, рекао је Ковач.

Он је истакао да је Небојша Мичић велики хуманитарац и да му драго да су се на данашњу трку одазвали сви спортски колективи са подручја Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

Представници Џудо клуба „Фамос“ Жељко Шиљеговић, Карате клуба „Славија“ Дејан Вукадин, Џудо клуба „Спарта“ Милош Мијановић, Џиуџицу клуба „Славија“ Данијел Блажић, Спортског клуба „Темпо“ Александар Шкрба, те Боксерског клуба „Ратник“ Бојан Мичић, Теквадо клуба „Тигар“ Синиша Кешељ сагласни су да је Небојша Мичић заслужио да му се ода почаст, јер је и сам много пута трчао хуманитарне трке.

Старт трке био је код Парка „Гаврило Принцип“ у Источном Новом Сарајеву.