Четри напада пушкама и бомбама на ткз.Полицију Косова на сјеверу

0
1199

Директор полиције привремених институција на Космету каже да су се од 13. априла до данас догодила четири синхронизирана напада на припаднике полиције на сјеверу Космета.

Ткз.министар унутрашњих послова јужне српске покрајине, Xелал Свецла изјавио је да су у петак ујутро “нападнута два полицијска возила ручном бомбом на сјеверу Космета”.

На ванредној конференцији за новинаре с генералним директором полиције Космета Самедином Мехмедије у Приштини је казао да су нападнути полицајци који су ишли да изврше смјену на граничним прелазима, преноси Анадолија.

“Данас око 7:40 сати дошло је до напада на полицију, која је ишла да изврши смјену на граничним прелазима. Овај напад, сада освједочен, ручном бомбом и АК-47 (аутоматска пушка “калашњиков”), као терористички акт, извршен је с циљем да се застраше полицајци, али и сви грађани. Различите групе су у посљедња три дана извршиле четири напада на том подручју”, рекао је Свецла. Казао је да су се од 13. априла до данас догодила четири синхронизирана напада на припаднике полиције Косова на мјестима која су врло близу једна другом.

 

“У првом нападу 13. априла на магистралном путу Митровица – Зубин Поток распоређено је 47 металних ‘јежева’, који су постављени на средину коловоза и омогућили блокаду коловоза и оштећење гума на возилу. Други напад догодио се истог дана око 21:45 сати, док се јединица граничне полиције враћала након завршетка смјене у селу Давидовц, које се налази три километра од села Бања, односно на граничном прелазу у Брњаку. Возило патроле граничне полиције је каменовано, возило је оштећено, а повријеђених није било”, рекао је Мехмеди.

Даље је навео да се трећи напад десио у четвртак навечер у селу Бабе око 20:40 сати, када се чуло четири до пет кратких рафала с око 30 метака, а сумња се да је пуцњава дошла са територије Србије.

У том нападу, како је казао, није било повријеђених, већ је пријављена само материјална штета.

Истакао је да полиција има индиције, али да не може казати о којим групама се ради.