Осуђен мушкарац који је пуцао на народног посланика

0
382

БАЊАЛУКА – Окружни суд у Бањалуци осудио је на три године и три мјесеца затвора Петра Станића (70) из Прњавора због покушаја убиства рођака и посланика СДС у Народној скупштини РС, Миладина Станића.

Станићу је изречена јединствена казна, и то за покушај убиства три године, док је шест мјесеци затвора добио за недозвољено посједовање оружја. Пошто јединствена казна мора бити мања од збира казни за свако кривично дјело, то је Станићу изречена јединствена казна од три године и три мјесеца затвора.

Петар Станић је након изрицања пресуде пуштен из притвора и биће на слободи до правоснажности пресуде, односно упућивања на издржавање казне.

Осуђеном Станићу је такође изречена мјера безбједности забране приласка Миладину Станићу на удаљеност од 300 метара.

„Уколико оптужени прекрши ову мјеру забране, биће му поново одређен притвор“, стоји у одлуци бањалучког Окружног суда, пише Српскаинфо.

Подјећамо, Полицијској станици Прњавор прошлог љета пријављено је да је на локалном путу у мјесту Кремна код Прњавора, Петар Станић пуцао из пиштоља на Миладина Станића, са којим наводно има нерјешене имовинске односе.

Полицијски службеници су затекли Петра Станића и Миладина Станића, а код Петра је пронађен стартни пиштољ „Blow Magnum“, калибра девет милиметара, док је Миладин Станић имао лаку повреду десног кажипрста, за коју тврди да је настала од метка, који је Петар испалио према њему.

 

Избор: Глас Српске