Источно Сарајево: Позив за учешће у Акцелератор програму

0
431

Развојна агенција Републике Српске објавила је данас јавни позив за учешће у Акцелератор програму на подручју града Источно Сарајево намијењен почетницима у пословању чије су пословне идеје засноване на иновацији, знању и новим технологијама и које имају потенцијал за раст на тржишту.

Програмом је обезбијеђена подршка која обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знања и вјештине потребне за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, новчане и неновчане награде за најуспјешније пословне идеје, подршку у проналаску додатних извора финансирања и повезивање са потенцијалним партнерима у земљи и иностранству.

Рок за пријаву на јавни позив је до 18. априла, саопштено је из Развојне агенције Републике Српске.

Кандидати се могу пријавити као самостални подносиоци или као тим, али иста особа не може бити члан два тима нити истовремено пријавити идеју као самостални подносилац и бити члан тима.

Више детаља о јавном позиву, као и образац за пријаву доступан је на веб страници Развојне агенције/www.rars-msp.org/  и Предузетничком порталу Републике Српске /www.preduzetnickiportalsrpske.net/.

Програм се организује у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву, односно Економским факултетом Пале, градом Источно Сарајево, општинама у саставу града, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево и Заводом за запошљавање Републике Српске.

Развојна агенција Републике Српске до сада је организовала седам циклуса Акцелератор програма у Бањалуци, Приједору, Билећи, Требињу, Палама, Источном Сарајеву, Бијељини и Угљевику.

Програм је успјешно завршио 101 полазник, а најбољим пословним идејама додијељено је 50 награда вриједности више од 90.000 КМ.

Фото: RARS

Извор: СРНА