Прикупили помоћ дјеци са Косова и Метохије

0
242

Хуманитарна организација „Срби за Србе” организовала је у Добоју хуманитирану пројекцију филма „Достојан” о блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, током које су прикупили 1.021 КМ за помоћ дјеци са Косова и Метохије.

Панић је навео да су пројекцијом обиљежиле и за Србе три важне годишњице, и то 27 година од НАТО бомбардовања Републике Српске, 18 година од мартовског погрома српског и неалбанског становништа са Косова и Метохије, те 23 године од почетка НАТО агресије на Југославију.

„Не можемо да заборавимо сва страдања која смо претрпјели као народ. Не смијемо заборавити, али морамо опростити”, изјавио је Панић.

Он је истакао да се од заборава морају сачувати и жртве оних који су нас бранили од нападача „јер ако заборавимо њих, заборављамо и ко смо, и шта смо и коме припадамо“.

Представник организације „Срби за Србе” из Добоја Душан Гогић рекао је да је ријеч о васкршњој акцији „Биоскоп из блока” и да је слична хуманитарна активност одржана и у другим градовима Српске. Пројекција филма „Достојан”, аутора Николе Пејовића, одржана је у Центру за културу и образовање.

 

Извор: Независне новине и СРНА