Башевић: Ријешити проблеме произвођача млијека

0
797

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Страхиња Башевић је на сједници Скупштине општине Соколац, након изношења проблематике произвођача млијека локалне заједнице, истакао да ће да се дефинишу прецизни кораци у реализацији закључака који ће допринијети рјешавању њихових проблема.

Наиме, на 11. редовној сједници Скупштине општине Соколац која је одржана данас са почетком у 10 часова, присуствовали су преставници произвођача млијека који су изнијели њихове проблеме, а Клуб одборника СНСД-а изашао са иницијативама и приједлозима.

„Покренули смо иницијативу у одјељењу да нам да анализу шта је оно што општина може да уради у субвенцији по једном литру млијека и дефинисали смо прецизне рокове, а до сљедећег скупштинског засиједања требамо да имамо прецизно издефинисане ствари и, наравно, приједлог општинске администрације о самој субвенцији за сваки литар откупљеног млијека”, рекао је Башевић.

Башевић истиче да ће се направити радно тијело испред Скупштине, које ће обавити пар састанака са мљекаром Пађени, са представницима који ће ићи у министарства око категоризације самог простора на којем се врши производња  у смисли различитих субвенција које они требају да добију.