Потписан меморандум за пројекат тунела с Кинезима у Источном Сарајеву

0
948

Меморандум о разумијевању за активности на реализацији пројекта тунела вриједног 200 милиона КМ, који би повезао Источно Ново Сарајево и Источну Илиџу са Палама, потписала је Градска управа Источног Сарајева са кинеском компанијом. 

Овај меморандум Градску управу обавезује да финансира израду предстудије изводљивости за овај пројекат, за шта су већ нашли партнере у оквиру Грађевинског факултета Универзитета у Сарајеву и Института за саобраћај.

– Очекивани период израде предстудије је два мјесеца, а наши кинески партнери су се обавезали да ће након тога они израдити студију изводљивости за овај пројекат. Уколико се предстудијом и студијом покаже финансијска, односно инвестициона оправданост сигурни смо да ћемо наћи модел за реализацију овог изузетно значајног, историјског пројекта за Источно Сарајево. Без пуно приче идемо даље и радимо за наш град – закључио је градоначелник Источног Сарајева.

Раније је најављено како би овај тунел пратио дио старе пруге и ишао би кроз Требевић који би приближио двије општине са садашњих 40 минута, на свега десет минута вожње.

Тунел би био дуг између 7 и 8 километара, а вриједност ове инвестиције износила би до 200 милиона КМ, речено је раније.

 

 

 

Извор: https://www.biznisinfo.ba/