Završna priredba u sokolačkom vrtiću – 057.gr

0
314

Budući školarci koji su godinama bili dio Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac, kao i djeca koja su prošla pripremni program pred školu, juče su za svoje roditelje pripremili bogat recitatorski sadržaj i priredbu za koju su vrijedno radili sa svojim vaspitačicama.

Vršilac dužnosti direktora Ustanove Miloš Erić izrazio je zahvalnost za saradanju, kako roditeljima, tako i vaspitačima a posebno djeci koja su u vrtiću provela jedan dio svog odrastanja.

  • Nama je bilo zadovoljstvo da ova djeca budu dio naše Ustanove. Kroz vrtićke grupe prošlo je 58. djece dok je pripremni program pohađalo njih 59. Naši mali maturanati su na priredbi dobili diplome kao znak da su ovaj dio školovanja uspješno završili- rekao je Erić.

Ove godine kroz pripremni program koji je trajao tri mjeseca, prošlo je 59 mališana, koji do sada nisu bili obuhvaćeni nijednim vidom predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Vaspitačica Svjetlana Simić je rekla da je ovo druga godina kako radi u okviru pripremnog programa.

  • Iako druženje sa djecom nije trajalo mnogo, svega tri mjeseca za ovo kratko vrijeme mališani su stekli važno predznanje za školu i sklopila nova neraskidiva prijateljstva.
Završna priredba u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac

Prema riječima vaspitačice Nevene Divčić koja je zajedno sa Milicom Jovanović ispratila jednu grupu predškolaca u prostorijama vrtića, juče se osjećao miris ponosa, sreće i zadovoljstva.

  • Naši predškolci, naše sjajne „Zvjezdice“ su imale završnu priredbu, koja je kruna njihovog petogodišnjeg boravka u Ustanovi. Na jedinstven način su se oprostili od vrtića kao mjesta sigurnog, zdravog i bezbrižnog odrastanja i sad otvaraju jedno novo poglavlje svog života, koje sa sobom nosi izvjesne obaveze i odgovornosti. Cilj nam je bio vaspitati djecu koja će biti samostalna, spremna za nove izazove, biti sposobna da daju i primaju ljubav, djecu koja će biti srećna i usrećiti druge. Vjerujemo da smo u tome i  uspjeli.
  • I kao što je Bogdan Zečević u svojoj završnoj recitaciji kroz stihove čuvenog Duška Radovića postavio pitanje „Šta je na kraju?“ i kroz istu dao i odgovor  „Početak – eto šta je na kraju!“, tako i mi vama draga djeco želimo srećan novi početak, da budete dobri đaci a prije svega dobri ljudi jer je to titula od svih najveća. Roditeljima srdačno zahvaljujemo na divnoj saradnji koju smo imali svih ovih godina.
Završna priredba u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac

 

ŠTA JE NA KRAJU

Na kraju neba, na kraju mora, na kraju puta? Šta je na kraju deca bi htela da znaju? Zato jedu, zato spavaju, Zato rastu brže od kaputa. Šta je na kraju srede? Četvrtak. A šta na kraju četvrtka? Petak. Na kraju svih krajeva? Uvek po jedan novi početak. Krajevi se potroše, počeci uvek traju.

Početak – eto šta je na kraju!

Dušan Radović

/IC-Sokolac/