BORS Sokolac: Posjetili borce koji se nalaze u psihijatrijiskoj bolnici – GLAS REGIJE.057

0
496

Predstavnici lokalne Boračke organizacije posjetili su danas Specijalnu bolnicu za psihijatriju Sokolac kako bi razgovarali sa nekadašnjim borcima koji se nalaze na privremenom ili trajnom liječenju u ovoj ustanovi. Prisutni su imali priliku da razgovaraju o svim problemima sa kojima su suočeni, za koje su dobili obećanja da će biti riješeni u najskorijem roku.

 

Vršilac dužnosti direktora Specijalne bolnice, Dragan Bulajić, zahvalio se na posjeti i interesovanju, ističući da je ovo prva posjeta ovog tipa. On je rekao da nastoje da pacijentima pruže svaki vid pomoći, kako bi i oni mogli da ostvare sva zagarantovana prava.

  • Naši socijalni radnici i svi zaposleni nastoje da pacijentima budu na usluzi za svaku vrstu usluge i pomoći. Zahvalan sam na današnjem interesovanju, jer je ovo prva posjeta Boračke organizacije našoj bolnici. Nadam se da je ovo početak jedne korisne saradnje koja će prerasti u tradiciju, a sve sa ciljem da pomognemo ovoj kategoriji društva, naglasio je Bulajić.
foto: Info centar Sokolac

Predsjednik Boračke organizacije Sokolac Ljubomir Erić okupljenima je uručio skromne poklone, koji su, kako je rekao, mali znak pažnje i pokazatelj da nisu zaboravljeni i izopšteni.

  • Zadatak naše Boračke organizacije biće stalna saradnja i kontakt sa našim saborcima koji se nalaze na liječenju u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac. Poznato je da su oni u nadležnosti svojim matičnih, opštinskih organizacija, ali mi ćemo biti posrednici i inicijatori, kako bi njihovi problemi i poteškoće bili riješeni, kazao je Erić.

Jedna od inicijativa koja će biti upućena višim instancama vlasti i Regionalnoj boračkoj organizaciji biće i pitanja vezana za regulisanje refundacije sredstava utrošenih na kupovinu lijekova koji se ne nalaze na A listi, ostvarivanje pravne pomoći, te drugi vidovi usluga koji će pomenutim kategorijama olakšati život i boravak u bolnici.

 

/IC-Sokolac/