Iduće godine uređenje korita Repašnice – GLAS REGIJE.057

0
565

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i savjetnik direktora „Voda Srpske“ Miroslav Bosiljčić potpisali su danas sporazum o sufinansiranju projektne dokumentacije za regulaciju dijela korita rijeke Miljacke u vrijednosti 50.000 KM.

Jugović je rekao novinarima da će opština Pale zajedno sa „Vodama Srpske“ uraditi projektnu dokumentaciju, čime će biti stvorene pretpostavke da se obezbjede sredstva i završi realizacija ovog projekta.

On je dodao da sa „Vodama Srpske“, sa kojima opština ima odličnu saradnju, idu u susret problemima i pokušavaju da spriječe štete nastale usljed poplava i drugih elementarnih nepogoda.

Jugović je rekao da su Pale kandidovale Vladi Republike Srpske i „Vodama Srpske“ projekat sanacije korita rijeke Repašnice.

Ukoliko se obezbijede sredstva, dodao je Jugović, sanacija bi trebala da počne iduće godine.

„Naš cilj je da iduće godine krenemo sa regulacijom dijela korita rijeka Miljacke i Repašnice i time stavimo tačku na probleme koje imamo prilikom obilnih padavina“, rekao je Jugović.

On je naveo da je opština prihvatila prijedlog „Voda Srpske“ da se uradi projektna dokumentacija za regulaciju korita rijeke Mokranjske Miljacke na potezu Rogoušića i Sumbulovca gd‌je plavi prilikom velikih padavina.

Savjetnik direktora „Voda Srpske“ Miroslav Bosiljčić rekao je da su Pale jedna od rijetkih lokalnih zajednica koje idu u susret problemu i da je počastvovan što je danas došao u kuću dobrih domaćina.

Bosiljčić je naglasio da su već pripremili projektnu dokumentaciju za uređenje korita rijeke Repešnice.

„`Vode Srpske`, Vlada i resorno ministarstvo na području Istočnog Sarajeva idu u susret problemima najteže vrste“, rekao je Bosiljčić i podsjetio da se problemi sa plavljenjem rijeka rješavaju i na području Istočne Ilidže i Trnova.

On je naveo da će se sada raditi na projektnoj dokumentaciji za uređenje korita Paljanske i Mokranjske Miljacke i podsjetio da su prije dvije, tri godine u rekordnom roku završili dio uređenja korita Miljacke.

/SRNA/