Ćosić: Skup protekao mirno i dostojanstveno – GLAS REGIJE.057

0
936

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je skup “Granica postoji” na međuentitetskoj granici u ovom gradu protekao mirno i dostojanstveno, te da je poslata jasna poruka onima koji napadaju istitucije Republike Srpske.

Foto: Foto Vaske

Ćosić je naveo da su se građani nadali da će se okupiti pred Tužilaštvom BiH u Sarajevu kako bi pokazali šta misle o napadima na institucije Srpske, ali kada to nije odobreno krenuli su dokle može, do granice između FBiH i Srpske.

“Došli smo na dostojanstven i spontan način, podržali organizatora – Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH i svojim prisustvom pokazali šta mislimo”, rekao je Ćosić novinarima nakon skupa.

Foto: Foto Vaske

On je dodao da bi na ovaj skup kao građanin Istočnog Sarajeva, a ne kao gradonačelnik, otišao i u Sarajevo i branio bilo kojeg čovjeka kojeg je narod izabrao i predstavlja određenu instituciju, a kojeg neko hoće da ukloni sa političke scene samo zato što poštuje zakon i ustave BiH i Republike Srpske.

“Ovo treba da bude poruka svim ljudima u Republici Srpskoj i BiH da treba da odbranimo ono što je Republika Srpska, BiH i FBiH. Ovakve prilike treba da nas ujedine. Isto kao što mislim da ljudi u FBiH treba da odbrane svoje institucije i da te institucije treba da funkcionišu u korist građana”, poručio je Ćosić.

Foto: Foto Vaske

On je naglasio da se građani nikada neće plašiti da javno i bez straha pokažu svoje mišljenje kada god su u pitanju institucije Republike Srpske.

Na okupljanju u Istočnom Sarajevu prisustvovali su i premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir, ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić, kao i nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić.

Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske