Istinski borac i komandant napokon na čelu BO Sokolac – GLAS REGIJE.057

0
920

Za novog predsjednika Skupštine Boračke organizacije opštine Sokolac juče je izabran Ljubomir Erić, dok je za predsjednika Predsjedništva izabran Željko Popović.

Novoizabrani predsjednik Ljubomir Erić je za „Info centar“ istakao da je ovim izborima imenovan potpuno novi saziv ljudi, te da ga raduje što je dobio podršku svojih saboraca za jednu ovakvu odgovornu funkciju. On je podsjetio da je prvobitno dobio podršku u mjesnom odboru „Sokolačke njive“ i da je to ujedno bila uvertira da se krene ka Skupštini.

-Prevashodno ću ovih dana da analiziram situaciju u Boračkoj organizaciji, gdje se nalazimo, da prikupim obaveze i potraživanja, pregledam kakvo je stanje sa dopunskim pravima boraca, pa ću tek tada izaći sa konkretnim prijedlozima u javnost. Ti prijedlozi će se uglavnom odnositi na određena pitanja koja ćemo pokrenuti u narednom periodu. Boračka organizacija treba da bude jezgro okupljanja, da joj se da veliki značaj, jer su to ljudi koji su stvorili našu Republiku Srpsku. Poseban tretman treba da imaju porodice poginulih boraca, koje su dale svoje najmilije za Republiku Srpsku. Spreman sam da radim i sarađujem i ne želim nikakvu naknadu, niti mi to treba. Jednostavno, želimo da se organizujemo, prikupimo što je moguće više sredstava i da borcima kada im je potrebno oko liječenja ili drugih stvari, pomognemo. Nadam se da ćemo imati konkretnu saradnju i sa lokalnom zajednicom, koja treba da ispoštuje sve ono što je budžetom predviđeno, ali i provođenje dopunskih prava boraca. Na raspolaganju sam svaki dan, sve dok Željko Popović, koji je izabran za predsjednika Predsjedništva ne stekne pravo da dođe u prostorije Boračke organizacije. Nećemo biti profesionalci, nego po ugorvoru o djelu ćemo to odrađivati – naglasio je Erić.

Ljubomir Erić je prošao sve komandne dužnosti, od komandira čete do načelnika Štaba brigade. Za hrabrost i zasluge dva puta je unaprijeđen i odlikovan, a od Generalštaba Vojske Republike Srpske dobio je oficirsku sablju. Nakon napuštanja Sarajeva, gdje je živio do izbijanja ratnih sukoba 1992. godine, pridružio se svom narodu u rodnom Sokocu i tokom četiri godine rata prošao sva ratišta na prostoru Republike Srpske, te se vraćao u svoju jedinicu i nakon dva ranjavanja.

Na izbornoj skupštini Boračke organizacije opštine Sokolac za predsjednika Odbora porodica poginulih boraca izabrana je Dragica Krsmanović, dok je za predsjednika Odbora ratnih vojnih invalida izabran Rade Grujić.

Pored navedenih, izabrani su i delegati Skupštine, jedanaest članova Predsjedništva, kao i skupštinske komisije neophodne za rad Opštinske boračke organizacije.