Bašević: Prioritet obaveze prema preduzećima i radnicima

0
855

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je juče da očekuje da će na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine /SO/ biti usvojen Nacrt opštinskog budžeta za ovu godinu, koji je projektovan na iznos od 9.700.000 KM.

Bjelica je rekao Srni da vjeruje da će na ovoj sjednici Nacrt budžeta biti jednoglasno podržan, istakavši da je sa odbornicima skupštinske većine postignut dogovor o nekoliko pitanja o kojima ranije nisu usaglašeni stavovi, a tiču se izdavjanja za podršku mljekarima i za sport.

Strahinja Bašević iz Kluba odbornika SNSD-a naglasio je da će odbornici većine okupljene oko ovog kluba glasati za Nacrt budžeta, prema kojem je budžetski okvir smanjen na nešto više od 9.000.000 KM.

„Naši stavovi su i dalje različiti od onih koje zastupa SDS- i odbornici iz opozicionog bloka, ali, zbog opšteg interesa, moramo ući u pregovore da ne bi zaustavili funkcionisanje naše lokalne zajednice”, istakao je Bašević.

On je kao prioritet o kojem treba postići saglasnost izdvojio budžetske podsticaje proizvođačima mlijeka od 10 feninga po litru mlijeka isporučenog mljekarama, s obzirom na to da je ova proizvodnja dovedena na rub rentabilnosti.

Bašević je izrazio nadu da će svi odbornici koji razumno razmišljaju i nastoje da lokalna zajednica funkcioniše bez smetnji, podržati Nacrt budžeta, jer su u prioritetu i obaveze prema preduzećima čiji je osnivač opština i radnici zaposleni u njima.

Predsjednik Skupštine opštine Sokolac Sretko Marjanović kaže za Srnu da vjeruje da će biti donesena jednoglasna odluka u vezi sa Nacrtom budžeta.

Na sjednici SO Sokolac 30. decembra prošle godine odbornici skupštinske većine su bili uzdržani kod usvajanja Nacrta budžeta opštine za 2022. godinu, tvrdeći da prihodovna strana nije zasnovana na realnim osnovama.

Prema prvopredloženom Nacrtu budžeta opštine Sokolac za ovu godinu, ukupna budžetska sredstva iznosila bi 10.042.500 KM.

Izvor: „Info centar” Sokolac

Preuzeto sa SRNA