Павле Ђерић најбољи у другом колу Осме дивизије лигe БиХ у билијару – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
588

У другом колу Осме дивизије Државне лиге Босне и Херцеговине у билијару које је одржано јуче у Сокоцу у просторијама СБК „Гејм Центар“, поново је најбољи био наш суграђанин Павле Ђерић у конкуренцији 23 такмичара, чиме је потврдио пласман из првог кола.

Предсједник СБК „Гејм Центар“ Зоран Јелић нагласио је да се играла дисциплина „9“ и додао да је друго мјесто освојио Милан Гвозденац, те да су треће и четврто мјесто подијелили Горан Делић из Сокоца и Миле Дракул из Фоче.

  • У мају ће се одиграти треће коло у Фочи у дисциплини „10“, четврто коло у јуну у Рогатици, затим слиједи љетна пауза и наставак такмичења у октобру у Горажду, као и завршница у новембру на домаћем терену – најавио је Јелић.

Он је навео да је задовољан одзивом играча и нагласио да су то све лиценцирани такмичари Лиге Босне и Херцеговине.

  • Може се рећи да је исти број такмичара у односу на претходну сезону, осим што ове године имамо мало више пријављених јуниора. Најбоље резултате показује седамнаестогодишњи Немања Кашић из Сокоца, перспективан и млад играч – констатовао је он.

Јелић је подсјетио да се такмичари одазивају бројним другим турнирима, па су тако недавно учествовали на билијарском турниру у Високом.

  • Било је то балканско, може се рећи и европско такмичење јер је било учесника из више од петнаест земаља. Поред мене, из Осме дивизије су учествовали још Милан Гвозденац и Горан Делић. У конкуренцији од око 200 играча, ми смо заузели позицију на средини табеле, што је за нас веома добар успјех – закључио је Јелић.

СБК „Гејм Центар“ основан је прошле године, а по други пут учествује у Државној лиги Босне и Херцеговине у билијару.

 

/ИЦ-Соколац/