Pavle Đerić najbolji u drugom kolu Osme divizije lige BiH u bilijaru – GLAS REGIJE.057

0
587

U drugom kolu Osme divizije Državne lige Bosne i Hercegovine u bilijaru koje je održano juče u Sokocu u prostorijama SBK „Gejm Centar“, ponovo je najbolji bio naš sugrađanin Pavle Đerić u konkurenciji 23 takmičara, čime je potvrdio plasman iz prvog kola.

Predsjednik SBK „Gejm Centar“ Zoran Jelić naglasio je da se igrala disciplina „9“ i dodao da je drugo mjesto osvojio Milan Gvozdenac, te da su treće i četvrto mjesto podijelili Goran Delić iz Sokoca i Mile Drakul iz Foče.

  • U maju će se odigrati treće kolo u Foči u disciplini „10“, četvrto kolo u junu u Rogatici, zatim slijedi ljetna pauza i nastavak takmičenja u oktobru u Goraždu, kao i završnica u novembru na domaćem terenu – najavio je Jelić.

On je naveo da je zadovoljan odzivom igrača i naglasio da su to sve licencirani takmičari Lige Bosne i Hercegovine.

  • Može se reći da je isti broj takmičara u odnosu na prethodnu sezonu, osim što ove godine imamo malo više prijavljenih juniora. Najbolje rezultate pokazuje sedamnaestogodišnji Nemanja Kašić iz Sokoca, perspektivan i mlad igrač – konstatovao je on.

Jelić je podsjetio da se takmičari odazivaju brojnim drugim turnirima, pa su tako nedavno učestvovali na bilijarskom turniru u Visokom.

  • Bilo je to balkansko, može se reći i evropsko takmičenje jer je bilo učesnika iz više od petnaest zemalja. Pored mene, iz Osme divizije su učestvovali još Milan Gvozdenac i Goran Delić. U konkurenciji od oko 200 igrača, mi smo zauzeli poziciju na sredini tabele, što je za nas veoma dobar uspjeh – zaključio je Jelić.

SBK „Gejm Centar“ osnovan je prošle godine, a po drugi put učestvuje u Državnoj ligi Bosne i Hercegovine u bilijaru.

 

/IC-Sokolac/