Рогатичанин наставља да ниже успјехе – 057.гр

0
291

Већ познати атлетичар из Рогатице Сњежан Обрадовић успјешно је стартовао и ове године. Трком на средње пруге на међународном митингу „Халф маратон“ у Мостару, пред крај марта, у конкуренцији преко 2000 такмичара из 52 земље Европе и свијета освојио је изванредно 12 мјесто прдетрчавши 21 километар. И то није све.

Прошлог викенда, 12. маја, на петом сарајевском маратону уз учешће преко 1500 такмичара из, како је речено, 44 земље свијета, трчао је полумаратон – 10,5 километара, и у врло јакој конкуренцији, освојио невјероватно друго мјесто у времену 1 сат, 11 минута и 53 секунде.

Оно што је значајно, оствареним резултатом у Сарајеву, Обрадовић је побиједио и самог себе. У својој 35 години, оборио властити рекорд за чак 1 минут и 27 секуннди и на званичној листи постао убједљиво најбољи полумаратонац у Републици Српској и трећи у БиХ.

Успјех је за дивљење и подршку. Ово тим прије, јер је Сњежан и даље незапослен и на такмичења иде о свом трошку или, као и овога пута, подршку својих пијатеља. То би, напокон, требало да схавте и надлежни у општини и посебно у Центру за културу и спорт, јер се на сваком такмичењу Сњежан појављује и представља као Рогатичанин и члан Атлетског клуба „Рогатица“ у Рогатици.

Текст: Сретен Митровић, Фотке: Архива С. Обрадовића