Obilježena krsna slava KUD-a „Romanijska luča“ – GLAS REGIJE.057

0
279

Članovi Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Romanijska luča“ Sokolac , sinoć su presjecanjem slavskog kolača proslavili svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog. Presjecanju kolača prisustvovali su sveštenik Miroslav Vujičić, članovi KUD-a kao i brojni sugrađani.

Foto: Info centar Sokolac

Otac Miroslav Vujičić je u ime Crkvene opštine Sokolac i bratstva  poželio srećnu i blagoslovenu krsnu slavu, izrazivši veliko zadovoljstvo što je sve više mladih naraštaja posvećeno igri, pjesmi, kulturi i tradiciji. Blagoslovio je rad KUD-a i poželio da i dalje rade predano i posvećeno kao i do sada.

  • Neka vas Sveti Simeon Mirotočivi čuva i blagoslovi vaše nastojanje da očuvate kulturu i tradiciju ovog podneblja, istakao je otac Miroslav.
Foto: Info centar Sokolac

Kulturno-umjetničko društvo iz Sokoca osnovano je 1974. godine, a njegov rad je oživljen ponovnim okupljanjem čuvara tradicije 1998. godine pod nazivom „Romanijska luča“. Širom svijeta su prenijeli muziku svojih koraka i istinski su ambasadori srpske tradicije i kulture.

Foto: Info centar Sokolac

Godišnji koncert KUD-a „Romanijska luča“ održaće se 1. marta u Sportskoj dvorani u Sokocu, sa početkom u 19 časova. Scenu će pored folklornih i muzičkih sekcija sokolačkog KUD-a, krasiti i gosti iz njihovog pobratimskog Društva narodne tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca.

Cijena ulaznice košta 2 KM i moći će da se kupi na ulazu, neposredno prije koncerta.

 

/IC-Sokolac/