Опала потражња „стана на дан“ на Палама – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
834

Иако је предходних година владало велико интересовање и потражња за изнајмљивањем станова на дан, то више није случај. Смјештајни капацитети на Палама могли су да задовоље потребе туриста који долазе на Јахорину и Равну планину. Свједоци смо да је зимска сезона већ лошија него лани, а посебно лошија него прије двије године. Смјештајни капацитети Јахорине су сада много већи, а добили смо и смјештајне капацитете на Равној планини. На Палама се такође граде нове зграде, а добар дио тих станова купују они који су већ стамбено обезбјеђени, па те станове изнајмљују на дан. Пошто је евидентно туриста мање на Палама, тако се и станови изнајмљују мање.

Наш саговорник Игор каже да има стан у Центру Пала, односно у једној од зграда на шеталишту. Стан је купио прије три године и од почетка исти изјамљујује за један дан. Међутим, Игор тврди да је сада стан може изнјамљивати више на сат, него дан. „То су претежно наши суграђани, парови који дођу неколико сати, посебно зими. Прије двије године готово да смо по 25 дана изнајмљивали у сезони, а сада је то око празника и евентуално 5,6 дана мимо тога, тако да нисмо више задовољни“.

Игор наводи да је категоризово свој стан преко ТО И.Сарајево-Јахорина, али да после ове зимске сезоне размишља о прекиду уговора, посебно ако се наметну додатне марже, паушалне о којима се говори.

Како сазнај наш портал, цијена „стана на дан“ на Палама креће се од 50 до 100 КМ.