Psihijatrijska bolnica Sokolac obilježila 65 godina rada- GLAS REGIJE.057

0
470

Specijalna bolnica za psihijatriju Sokolac proslavila je Dan bolnice i 65. godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Prigodnim programom, koji je sa puno pažnje i truda osmišljen u okviru radno-okupacione terapije, pacijenti su obilježili ovaj važan dan.

foto: Info centar Sokolac

Obraćajući se prisutnima, rukovodilac Dragan Bulajić, istakao je da je iza njih uspješna godina u kojoj je nastavljen trend pozitivnog poslovanja. Sumirajući značajne poduhvate Bulajić je izdvojio da su uspjeli nakon dugo godina da formiraju novu cijenu dana provedenog u ustanovi, koja nije mjenjana od 2004. godine.

  • Po prvi put smo dobili i grant sredstva Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, a godinu je obilježila i rekonstrukcija muškog i ženskog akutnog odjeljenja, kao i rekonstrukcija sale za sastanke, kazao je on.

Bulajić ističe da se nada da će u narednoj godini, u saradnji sa Ministarstvom, biti izvršena kompletna rekonstrukcija bolnice. Veliku zahvalnost uputio je radnicima, jer kako kaže, pozitivan bilans je rezultat zajedničkog timskog rada.

foto: Info centar Sokolac

Priredba koju su za goste izveli pacijenti okupljeni na radno – okupacionoj terapiji dokaz je predanog rada stručnog osoblja. Ovakva terapija, kao dio liječenja u psihijatriji obuhvata širok spektar aktivnosti, a sve s ciljem poboljšanja fizičke i mentalne funkcije pacijenta. O koristima i efikasnosti ove terapije u liječenju pacijenata kojima je potrebno zbrinjavanje u psihijatrijskoj ustanovi više puta smo slušali od specijalnog pedagoga i edukovanog okupacionog terapeuta, Bojana Đerića. I ovom prilikom istakao je da je program posvećeno pripreman i da su pacijenti povodom toga posebno motivisani.

  • Radno – okupaciona terapija je jednako važna koliko i medikamentozna i kroz nju svakog dana prođe između pedeset i šezdeset pacijenata, kojima stručno osposobljeni terapeuti pomažu da ispolje određene talente koje imaju. Rehabilitacija, resocijalizacija, odnosno, radna terapija, neizostavan su dio procesa ozdravljenja i vraćanja u društvenu zajednicu, naglasio je Đerić.
foto: Info centar Sokolac

Psihijatrijska bolnica Sokolac osnovana je davne 1958. godine, Odlukom Izvršnog vijeća Narodne Republike BiH.

 

/Info centar Sokolac/