VRS se borila protiv Hamasa i Hezbolaha – GLAS REGIJE.057

0
585

U Bosnu su krajem 1992.godine masovno počeli da pristižu mudžahedini iz cijelog svijeta, a obavještajne službe govore o brojkama između 10 i 14 hiljada. Veliki broj njih je već bio učesnik rata u Afganistanu protiv tadašnjeg SSSR-a, u borbama sa Izrealeom i drugim ratovima Azije i Afrike.

Tkz.Armija R.Bosnei Hercegovine pored odreda El mudžahedin, imala je i tri muslimanske brigade ( 4, 7 i 9 ), koje se svojom ikonorafijom, etikom i zločinima ništa nisu razlikovale od stranih mudžahedina.

Na muslimanskoj strani tokom rata u BiH, ratovao je vrliki broj onih terorista koji su kasnije, a i danas kao takvi označeni širom svijeta. Zapadne zemlje nisu reagovalo na to, dok ti teroristi nisu zakucali i na njihova vrata. Često čujemo kako je neki od izvršioca terorističkog akta bio učesnik rata u Bosni.

Hamas i Hezbolah su samo dio onih radikalnih grupa od čiih pripadnika se branio srpski narod mnogo prie nego što se sada svijet zgrožava. Vojska Republike Srpske je bila prva oružana formacija u srcu Evrope, koja se tukla protiv ovih ekstremista.

Na društvenim mrežama, ali i zidovima širom Srpske, mogli ste vidjeti natpise i grafite kao:

„Svijet zna ali neće da prizna, borila se braća protiv terorizma“.

„Svi znaju, ali neće da vide, borila se braća protiv Al kaide“.