Na Romaniji izlet mališana iz Sokoca i Rogatice – GLAS REGIJE.057

0
1922

Mališani dvije predškolske grupe iz sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zajedno sa vršnjacima iz rogatičkog Vrtića „Bambi“ uživaju u prirodnim ljepotama na Romaniji, uz pratnju svojih vaspitača i članova Planinarskog društva „Glasinac“.

Vršilac dužnosti direktora Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Mirjana Subašić, navela je da učestvuje oko 50 djece iz ovog obdaništa, te da su u okviru jednodnevnog izleta između ostalih, planirane izviđačke aktivnosti uz pomoć planinara.

  • Znamo i sami koliko za djecu znači boravak u prirodi, pa je cilj ovog izleta prvenstveno da kod djece razvijemo osjećaj za orijentaciju i snalaženje u prostoru. Veoma smo počastvovani i veliko nam je zadovoljstvo što su sa nama drugari iz Rogatice i nadamo se da ćemo svi uživati u ovom lijepom danu – kazala je Subašićeva.

Direktor Vrtića „Bambi“ iz Rogatice Nataša Duvnjak rekla je da je danas došlo oko 30 mališana, te zahvalila na pozivu kolegama iz Sokoca i naglasila da je ovo jedan prelijep vid druženja i saradnje između dvije vaspitno-obrazovne ustanove. Ona je istakla da će nestrpljivo čekati da uzvrate gostoprimstvo u Rogatici.

  • Naravno da i mi imamo ovakvih sadržaja i da u sklopu svojih redovnih aktivnosti podržavamo izlete ovakvog tipa. Imamo prelijepe Borike, zatim izletište Ziličina, gdje svake godine održavamo igre bez granica, druženja kako sa mališanima, tako i roditeljima – dodala je ona.

Prema njenim riječima, Vrtić „Bambi“ je ovu školsku godinu počeo sa tri vrtićke i jednom mješovitom grupom.

  • U planu je da polovinom oktobra otvorimo još dvije grupe, jer smo radili na renoviranju odnosno proširenju vrtića. Očekujemo da će tada u našoj ustanovi boraviti oko 160 najmlađih korisnika naših usluga – najavila je ona.

Potpredsjednik Planinarskog društva „Glasinac“ Miroslav Divčić, podsjetio je da su već nekoliko puta organizovana druženja sa djecom iz sokolačkog obdaništa, jer je opšte poznato da svima, pa i djeci prija boravak na 1.400 metara nadmorske visine.

  • Pored uživanja u prijatnom vazduhu i ambijentu, pripremili smo i nekoliko aktivnosti za najmlađe posjetioce. Danas smo za njih organizovali potragu za Sokolkom. Do sada smo dva puta imali potragu za blagom Starine Novaka, a sada smo došli na ovu ideju upravo zbog te maskote koju imamo od održavanja MOSI u Sokocu 2019. godine. Na lijepom proplanku blizu našeg Planinarskog doma „Crvene stijene“, jedan naš član će nositi maskotu, a djeca će imati priliku da ga traže po šumi, na kraju nađu i slikaju se sa njim. Po povratku u dom, uslijediće druženje, ručak sa djecom, kao i podjela slatkiša koje smo za njih pripremili – pojasnio je Divčić.

On je naveo, da će osim navedenog, mališanima objasniti osnove boravka u prirodi, te izrazio uvjerenje da će uz lijepo vrijeme i dobro raspoloženje, imati lijep i uspješan dan.