JZU Specijalna bolnica za psihijatriju nastavlja trend pozitivnog poslovanja – GLAS REGIJE.057

0
2753

Javna zdravstvena ustanova Specijalna bolnica za psihijatriju Sokolac sa 130 pacijenata i 126 zaposlenih radnika nastavlja trend pozitivnog poslovanja, pa je tako za prvih šest mjeseci ove godine ostvarena dobit od 130.000 konvertibilnih maraka.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Dragan Bulajić naveo je da je 16. jula na sjednici Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske došlo do izmjene cijena b.o. dana za akutnu i hroničnu psihijatriju.

  • Cijena akutne psihijatrije je povećana sa 100 konvertibilnih maraka na 130, dok je hronična psihijatrija sa 48 povećana na 74 konvertibilne marke. Te cijene počele su da se primjenjuju od 16. avgusta tekuće godine. Ovaj ugovor mnogo znači za našu ustanovu, tako da će na godišnjem nivou primici biti veći za otprilike 200.000 konvertibilnih maraka – pojasnio je Bulajić.

Kada su u pitanju projektne aktvinosti Specijalne bolnice za psihijatriju, Bulajić je istakao da je završena tenderska procedura i otpočeli su radovi na izradi vanjskog dnevnog boravka za pacijente muškog akutnog odjeljenja. Osim toga, radi se na proširivanju i sanaciji već postojećeg vanjskog dnevnog boravka, kao i na uređivanju dvorišta same bolnice.

  • Nakon završetka vanjskog odjeljenja i uređenja kruga bolnice, uslijediće radovi na sanaciji i adaptaciji sale za sastanke i konferencije – najavio je Bulajić.

On je naglasio da će uskoro biti izrađen sajt Specijalne bolnice za psihijatriju.

  • Firma „LANACO“ d.o.o. iz Banja Luke besplatno će da uspostavi sajt, dok smo mi ispred ustanove zadužili našeg portparola Maju Debelnogić, da prikuplja podatke i bude sa njima u kontaktu za ono što bude neophodno. Trenutno je sve u obradi i očekujemo da će sajt biti realizovan u što skorije vrijeme. Posjetioci će između ostalog, moći da se upoznaju sa istorijatom bolnice, ali i da provjere odjeljenja i usluge koje pruža naša ustanova – kazao je Bulajić.
fotografija ustupljena Info centru

Bulajić je dodao da će se krajem septembra održati sportske igre zdravstvenih radnika na Adi Bojani u Crnoj Gori, na kojoj će učestvovati radnici Specijalne bolnice za psihijatriju, koji su članovi sportskog društva.

 

/IC-Sokolac/