Odbojkašice Srbije održaće otvoreni trening za publiku – GLAS REGIJE.057

0
447

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije, održaće danas u paljanskoj ljepotici dvorani „Peki“ od 17,30 časova otvoreni trening za publiku, a ulaz je slobodan. Tako će paljanski ljubitelji sporta, a i šire imati jedinstvenu priliku da aktuelnim prvakinjama svijeta, vicešampionkama Evrope i trećeplasiranim na Olimpijskim igrama 2021. pruže podršku, požele sreću da ostvare sportske ambicije i da im Pale kao i do sada budu „talične“ u predstojećim takmičenjima.

Seniorke Srbije četvrti put obavljaju pripreme u Palama, a pod vodstvom selektora, Đovanija Gvidetija 17 odbojkašica od 17. do 28. jula sprema se za 33 Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za OI 2024.

Reprezentacija Srbije igraće na 33. EP 2023. u A grupi u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, a odigraće se od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

Odbojkašice Srbije u kvalifikacijama za OI 2024. nalaze se u grupi A sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, igra se od 16. do 24. septembra u Kini, a prvoplasirana dva sastava izboriće vizu za najveće takmičenje na planeti.