Odigrana predstava „Priča o drugarstvu“ – GLAS REGIJE.057

0
288

Pozorišna predstava“ Priča o drugarstvu“ u izvedbi glumačkog para Daniela Kovačevića i Evgenije Eškina Kovačević koja je nastala u produkciji Ruskog teatra u Beogradu, odigrana je sinoć u Parohijskom domu u Sokocu pred  najmlađom publikom.

Priča o drugarstvu je predstava koja na vrlo duhovit način, u interakciji sa djecom, priča priču o tome šta znači prijateljstvo, plemenitost, međusobno pomaganje i poštovanje, ljubaznost rekao je glumac Daniel Kovačević.

  • Kao što sam naslov kaže, ovo je priča prvenstveno o drugarstvu, u kojoj mi pričamo o nekim najplemenitijim vrlinama, koje bi dete trebalo da ima u odnosu prema svojim najbližim i prema drugarima. Divan jedan tekst koji inspiriše igrom i interakcijom sa djecom, da govori šta je prijateljstvo, plemenitost i poštovanje, te dovodi do toga da deca sama dođu do toga, šta bi ustvari u određenoj situaciji trebalo uraditi– naveo je Kovačević.

On je dodao da je to najljepši ključ, da kroz igru u kojoj djeca učestvuju, sami dolaze do zaključka direktno u predstavi.

Foto: V. Renovica

Predstava koju je režirala Evgenija Eškina odigrana je više od 100 puta.

  • Predstava je pravljena namenski za decu, a sve što je za decu treba da bude pored zabavnog i poučno. Što je i cilj da kroz igru i šalu donesemo poruke koje trebaju da shvate i primene u svakodnevnom životu.

Glumica je poručila svim roditeljima i djeci da treba više da slušamo jedni druge, da manje tražimo jedni do drugih, da više prihvatamo jedni druge onakve kakvi smo, da ne postavljamo previše zahtjeva prema sebi, svojoj djeci i da se volimo.

Organizator i pokrovitelj dječije predstave „Priča o drugarstvu“ koja je obradovala sokolačke mališane bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević.

 

/IC-Sokolac/