Centar za ruske studije bogatiji za 100 knjiga – GLAS REGIJE.057

0
211

Centru za ruske studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je svečano uručena donacija od 100 knjiga Ruskog istorijskog društva.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov koji je uručio stručne knjige istorije i arheologije na ruskom jeziku istakao je da će poklonjene knjige biti od koristi studentima i profesorima na Filozofskom fakultetu.

– Pomoću ovih knjiga studenti i zaposleni na fakultetu će vidjeti kako se razvijala nauka i arhitektura u Rusiji. Ovo je još jedan dokaz uske saradnje Ambasade sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu – rekao je Kalabuhov.

Ruski ambasador je naglasio da će se saradnja između ovog univerziteta i Ambasade Rusije u BiH nastaviti u korist mladih i prijateljstva između srpskog i ruskog naroda.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da je ova donacija Ruskog istorijskog društva još jedan dokaz vjekovne veze između ruskog i srpskog naroda.

On je naglasio da Ambasada Ruske Federacije već duže vrijeme na mnogo načina pomaže Univerzitetu i to kroz brojne kontakte koje je ovaj univerzitet uspostavio sa univerzitetima u Ruskoj Federaciji i sa kojima imaju konkretnu saradnju.

Centar za ruske studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu formiran je u martu 2019. godine s namjerom da se unaprijedi ruski jezik i njegov status u obrazovnom sistemu Republike Srpske.

izvor/foto : RTRS