Центар за руске студије богатији за 100 књига – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
213

Центру за руске студије на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечано уручена донација од 100 књига Руског историјског друштва.

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов који је уручио стручне књиге историје и археологије на руском језику истакао је да ће поклоњене књиге бити од користи студентима и професорима на Филозофском факултету.

– Помоћу ових књига студенти и запослени на факултету ће видјети како се развијала наука и архитектура у Русији. Ово је још један доказ уске сарадње Амбасаде са Универзитетом у Источном Сарајеву – рекао је Калабухов.

Руски амбасадор је нагласио да ће се сарадња између овог универзитета и Амбасаде Русије у БиХ наставити у корист младих и пријатељства између српског и руског народа.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је да је ова донација Руског историјског друштва још један доказ вјековне везе између руског и српског народа.

Он је нагласио да Амбасада Руске Федерације већ дуже вријеме на много начина помаже Универзитету и то кроз бројне контакте које је овај универзитет успоставио са универзитетима у Руској Федерацији и са којима имају конкретну сарадњу.

Центар за руске студије на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву формиран је у марту 2019. године с намјером да се унаприједи руски језик и његов статус у образовном систему Републике Српске.

извор/фото : РТРС