Bašević: Riješiti probleme proizvođača mlijeka

0
817

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Strahinja Bašević je na sjednici Skupštine opštine Sokolac, nakon iznošenja problematike proizvođača mlijeka lokalne zajednice, istakao da će da se definišu precizni koraci u realizaciji zaključaka koji će doprinijeti rješavanju njihovih problema.

Naime, na 11. redovnoj sjednici Skupštine opštine Sokolac koja je održana danas sa početkom u 10 časova, prisustvovali su prestavnici proizvođača mlijeka koji su iznijeli njihove probleme, a Klub odbornika SNSD-a izašao sa inicijativama i prijedlozima.

„Pokrenuli smo inicijativu u odjeljenju da nam da analizu šta je ono što opština može da uradi u subvenciji po jednom litru mlijeka i definisali smo precizne rokove, a do sljedećeg skupštinskog zasijedanja trebamo da imamo precizno izdefinisane stvari i, naravno, prijedlog opštinske administracije o samoj subvenciji za svaki litar otkupljenog mlijeka”, rekao je Bašević.

Bašević ističe da će se napraviti radno tijelo ispred Skupštine, koje će obaviti par sastanaka sa mljekarom Pađeni, sa predstavnicima koji će ići u ministarstva oko kategorizacije samog prostora na kojem se vrši proizvodnja  u smisli različitih subvencija koje oni trebaju da dobiju.