Dragan Džida šampion poljoprivredne izložbe – 057.GR

0
293

Ovogodišnja 58. regionalna izložba i sajam u Rogatici, koji su ovih dana održani, okupili su preko 200 različitih izlagača, među kojim su uzgaivači stoke – goveda (osim bikova), ovaca, koza i konja, proizvođači sjemenskog i merkantilnog, odnosno krompira za jelo, tradicionalnih i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Kad se sve sabralo i sumirani rezultati, pojedinačno uzev od 25.000 maraka, koliko je ukupno podijeljeno na ime nagrada, šampion sa najvećim iznosom od 1050 maraka kući je otišao Dragomir Džida sa Boorika. Osvojio je dvije prve nagrade za uzgoj steonih junica – 400 i sjemenskog krompira 250 maraka, drugu nagradu za uzgoj priplodnih ovaca 300 i treću merkantilnog, odnosno krompira za jelo 100 maraka.

S obzirom na to da je ova godina zbog višednevne suše bila ekstremno teška za poljoprivredu i poljoprivrednike u cjelini, ja sam zadovoljan. Prije svega imao sam sa čim izaći na izložbu, a drago mi je i što sam osvojio i po količini i visini ovoliko nagrada. Živi i zdravo bili, dogodine, nadajmo se, biće svega više i boljeg, reče zadovoljni Dragan, koji u ove dane kada se ubiraju plodovi proljećnog i ljetnog truda, a on i svi njegovi, kako naglasi, ima punu kuću čeljadi, među kojim su i unuci i unuke, koji kao i svi ostali, uz redovno školovanje, neumorno rade i dan i noć. Kad je Bog dao, ne smije i ne treba ništa propasti, naglasio je glava kuće Dragomir, koji je više poznat po imenu, Dragan, Džida.

Tekst i foto: Sreten Mitrović