Драган Џида шампион пољопривредне изложбе – 057.ГР

0
291

Овогодишња 58. регионална изложба и сајам у Рогатици, који су ових дана одржани, окупили су преко 200 различитих излагача, међу којим су узгаивачи стоке – говеда (осим бикова), оваца, коза и коња, произвођачи сјеменског и меркантилног, односно кромпира за јело, традиционалних и других пољопривредних производа.

Кад се све сабрало и сумирани резултати, појединачно узев од 25.000 марака, колико је укупно подијељено на име награда, шампион са највећим износом од 1050 марака кући је отишао Драгомир Џида са Боорика. Освојио је двије прве награде за узгој стеоних јуница – 400 и сјеменског кромпира 250 марака, другу награду за узгој приплодних оваца 300 и трећу меркантилног, односно кромпира за јело 100 марака.

С обзиром на то да је ова година због вишедневне суше била екстремно тешка за пољопривреду и пољопривреднике у цјелини, ја сам задовољан. Прије свега имао сам са чим изаћи на изложбу, а драго ми је и што сам освојио и по количини и висини оволико награда. Живи и здраво били, догодине, надајмо се, биће свега више и бољег, рече задовољни Драган, који у ове дане када се убирају плодови прољећног и љетног труда, а он и сви његови, како нагласи, има пуну кућу чељади, међу којим су и унуци и унуке, који као и сви остали, уз редовно школовање, неуморно раде и дан и ноћ. Кад је Бог дао, не смије и не треба ништа пропасти, нагласио је глава куће Драгомир, који је више познат по имену, Драган, Џида.

Текст и фото: Сретен Митровић