Ђуровић: „Улагати у младе, јер су они будућност Сокоца“ – 057.ГР

0
521
1. Када и како је настао џудо клуб „Олимпик,, Соколац?
  Џудо клуб „Олимпик,, Соколац настао је након 7 година од гашења преходног клуба Соколац, 2018 год. на одржаној сједници у фебруару, идеја се родила на основу некадашњих џудо мајстора са тренером Луком Чолићем и мене као данашњим тренером и предсједником клуба.
2.Колико имате чланова и који је вас циљ осим добрих резултата и такмичара?
  Наш клуб тренутно броји око 60 чланова узраста од 5 до најстаријех члана 45 година, с тим да радимо у три групе и наступамо на разним такмичењима.
Основни циљ нашег друштва прије такмичарског резултата је бити човјек, јер као јака и здрава заједница осим резултата стварамо и бољу локалну будућност.
Осим тога наш примаран циљ да једног дана створимо амбијент за висинске џудо припреме на Сокоцу, то јесте да буде традиција јер наша општина има озбиљну инфраструктуру попут спортске дворане, атлетске стазе и трим стазе, које дају врхунске услове и професионалним спортстима за припреме, а на све то у прилог иде и идеална надморска висина.
Ови услови не иду у прилог само нама, него свим спортским клубовима и локалној заједници.
3.Какво стање спорта видите на Сокоцу?
  Велики сам оптимиста и не одустајемо од наших идеја, мећутим у оваквим условима не видимо будућност и просперитет спорта у Сокоцу.
Појединачни спортови су јефтинији за финасирање од колективних спортова, мећутим сви знамо да и појединачни спортови су на рубу егзистенције.
Замислите кад имате буџет маx. За једну годину 2500 КМ. Шта да очекују колективни спортови гдје једна утакмица може да кошта близу 1000км? Мећутим отпимиста сам радикално мјењати ствари, препустати млађима који имају ентузијазма да раде, а не да дозволимо да уз дужно поштовање фигуративно наводим један фудбалски клуб има преко 100.000 КМ и играју другу лигу РС колико смо упознати играчи плате не виде, а овамо гледамо како други клубови струју и остале режије једва плаћају.
Млади су будућност нашег града и зато требамо у њих улагати, кроз спорт, школовање, инфраструктуру и наравно стварање будуће породице у нашој општини, јер само тако можемо задржати одлив наше омладине и становништва.
Милорад Ђуровић – мајстор џудо и тренер ЏК „Олимпик“ Соколац