Zar nam je predgrađe budućnost, načelniče? – 057.GR

0
1400
ZAR NAM JE PREDGRAĐE BUDUĆNOST, NAČELNIČE?
Uvaženi Sokočani,
Obraćamo vam se kao grupa studenata iz Sokoca koji stiču znanja na više fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Imajući u vidu da je u toku predizborna kampanja, odlučili smo da vam se ovim putem obratimo, zgroženi idejom načelnika naše opštine.
Na svom fejsbuk profilu, načelnik Sokoca, Milovan Cicko Bjelica, kampanju je zasnovao na ideji – Sokolac za novi vijek!
Međutim u tom novom vijeku kog nam obećava, Sokolac je zamislio kao predgrađe Sarajeva i Istočnog Sarajeva.
Poštovani sugrađani,
Sokolac je, složiće se mnogi poznavaoci naše prošlosti, nekada bio idilično mjesto koje je podsjećalo na planinske gradove u Švajcarskoj.
Grad na 870m nadmorske visine, koji se u toku dugih zima grije sistemom gradske toplane, grad sa izuzetno razvijenom drvnom, obućarskom, prehrambenom industrijom. Sokolac je znatno prije bilo koje druge opštine u Istočnom Sarajevu imao Dom zdravlja sa rtg kabinetom, biohemijskom i mikrobiološkom laboratorijom. Sokolac je prvi u sastavu Grada imao radio stanicu, novine, ski lift, hotele. U Sokocu od austrougarskog perioda postoji hidro-meteorološka stanica. Sokolac je imao i ima bolju saobraćajnu poziciju od mnogih opština ne samo u regiji nego i u cijeloj Republici Srpskoj.
Sokolac je opština sa najstarijom osnovnom školom na području grada Istočno Sarajevo, koja je počela sa radom daleke 1871. godine.
Sokolac je rodno mjesto brojnih institucija Republike Srpske.
Umjesto da očekujemo da ćemo u našem gradu vidjeti nekakav pomak i napredak, mi se danas suočavamo sa predizbornom politikom koja promoviše Sokolac kao predgrađe.
Procijenite i sami da li ovaj herojski grad sa velikom dušom koji je u najgore vrijeme objeručke dočekao svakoga, zaslužio status predgrađa. Da li smo zaslužili da budemo zadnji na spisku? Da li trebamo da prihvatimo NOVI VIJEK u kom ćemo investicije i napredak osjetiti samo kada se neko sjeti i sažali?!
S tim u vezi, postavljamo pitanje Milovanu Cicku Bjelici:
Uvaženi načelniče, da li ste zamislili da se mi, studenti Univerziteta u Beogradu, obrazujemo kako bismo se vratili da gradimo i razvijamo PREDGRAĐE SARAJEVA I ISTOČNOG SARAJEVA? DA LI JE TO BUDUĆNOST KOJU ĆETE NAM OBEZBIJEDITI?
Hvala vam što ste bili dovoljno jasni i što ste nama, našim roditeljima a i ostalim sugrađanima pokazali plan prema kome nas u vašoj režiji sleduju sporedne životne uloge.
Dragi sugrađani, pozivamo vas da izađete na lokalne izbore i da svojim glasovima odbranite našu budućnost!
Grupa studenata Univerziteta u Beogradu