Зар нам је предграђе будућност, начелниче? – 057.ГР

0
1399
ЗАР НАМ ЈЕ ПРЕДГРАЂЕ БУДУЋНОСТ, НАЧЕЛНИЧЕ?
Уважени Сокочани,
Обраћамо вам се као група студената из Сокоца који стичу знања на више факултета Универзитета у Београду.
Имајући у виду да је у току предизборна кампања, одлучили смо да вам се овим путем обратимо, згрожени идејом начелника наше општине.
На свом фејсбук профилу, начелник Сокоца, Милован Цицко Бјелица, кампању је засновао на идеји – Соколац за нови вијек!
Међутим у том новом вијеку ког нам обећава, Соколац је замислио као предграђе Сарајева и Источног Сарајева.
Поштовани суграђани,
Соколац је, сложиће се многи познаваоци наше прошлости, некада био идилично мјесто које је подсјећало на планинске градове у Швајцарској.
Град на 870м надморске висине, који се у току дугих зима грије системом градске топлане, град са изузетно развијеном дрвном, обућарском, прехрамбеном индустријом. Соколац је знатно прије било које друге општине у Источном Сарајеву имао Дом здравља са ртг кабинетом, биохемијском и микробиолошком лабораторијом. Соколац је први у саставу Града имао радио станицу, новине, ски лифт, хотеле. У Сокоцу од аустроугарског периода постоји хидро-метеоролошка станица. Соколац је имао и има бољу саобраћајну позицију од многих општина не само у регији него и у цијелој Републици Српској.
Соколац је општина са најстаријом основном школом на подручју града Источно Сарајево, која је почела са радом далеке 1871. године.
Соколац је родно мјесто бројних институција Републике Српске.
Умјесто да очекујемо да ћемо у нашем граду видjети некакав помак и напредак, ми се данас суочавамо са предизборном политиком која промовише Соколац као предграђе.
Процијените и сами да ли овај херојски град са великом душом који је у најгоре вријеме објеручке дочекао свакога, заслужио статус предграђа. Да ли смо заслужили да будемо задњи на списку? Да ли требамо да прихватимо НОВИ ВИЈЕК у ком ћемо инвестиције и напредак осјетити само када се неко сјети и сажали?!
С тим у вези, постављамо питање Миловану Цицку Бјелици:
Уважени начелниче, да ли сте замислили да се ми, студенти Универзитета у Београду, образујемо како бисмо се вратили да градимо и развијамо ПРЕДГРАЂЕ САРАЈЕВА И ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА? ДА ЛИ ЈЕ ТО БУДУЋНОСТ КОЈУ ЋЕТЕ НАМ ОБЕЗБИЈЕДИТИ?
Хвала вам што сте били довољно јасни и што сте нама, нашим родитељима а и осталим суграђанима показали план према коме нас у вашој режији следују споредне животне улоге.
Драги суграђани, позивамо вас да изађете на локалне изборе и да својим гласовима одбраните нашу будућност!
Група студената Универзитета у Београду