Пале подижу кредите, а Југовић дао милион КМ ОЦ „Јахорина“ – 057.гр

0
65

Одборници СДС-а и ДНС-а Тужилаштву у Источном Сарајеву предали су кривичну пријаву против начелника општине Пале Бошка Југовића због, како наводе, злоупотребе службеног положаја. Тврде да је Југовић без сагласности Скупштине општине Пале из буџета пребацио милион марака Олимпијском центру Јахорина.

,,Пријаву против Бошка Југовића требале су поднијети институције јер је ревизија финсијског пословања Општине утврдила да је почињено кривично дјело“, тврде одборници СДС-а и ДНС-а и упозоравају да ће,како кажу,расипништво општинског руководства, општину Пале одвести у банкрот.

,,ОО СНСД Пале је у протеклих 15 година направио атмосферу у којој је нормално да њихови функционери чине кривична дјела за која не одговарају. Мислим да је вријеме да се томе стане у крај“,каже Ковачевић и цитира изреку која каже:,,Можете како хоћете али нећете докле хоћете“.

,,Ова кривична пријава је наш одговор на неразумну политику у вођењу Пала која траје већ пет година“, истиче одборник СДС-а у Скупштини општине Пале Марко Сикима и додаје да није нормално да у истој години руководство општине Пале поклони Олимписком центу,владином предузећу,милион марака а онда се пред изборе задуже кредитно три милиона за предизборне активности.

,,Томе се оштро супродстављамо јер сматрамо да се новцем грађана Пала мора управљати много одговорније“, каже Сикима.

Подсјећамо:

Скупштина општине Пале усвојила је одлуку 2020.године, о дугорочном кредитном задужењу општине у износу од 3 мил КМ на период од 10 година, намијењеном за наставак инфраструктурних пројеката.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је основни разлог за кредитно задуживање то што је општина жељела да се путем овог кредита ослободе средства за санацију посљедица вируса корона, што је тренутно најбитније, наводи се на сајту Оопштине Пале.

Превиђено задужење још 7 милиона КМ…