Стамбено збринута вишечлана породица – 057.гр

0
330

Породици Ћодо из општине Источни Стари Град уручени су кључеви од куће, коју је за потребе збрињавања ове породице купила и дала на кориштење ова општина.

Како су навели из општине Источни Стари Град, исказана је потреба да шест чланова ове породице, од којих су четворо дјеца, имају свој дом и пристојне услове за живот и одрастање.

Кључеве су уручили предсједник Скупштине општине Источни Стари Град Владимир Цинцар и замјеник начелника општине Источни Стари Град Његош Плакаловић, а у име породице кључеве је примила Љиљана Ћодо.

Овом догађају, како су подсјетили из општине Источни Стари Град, претходила је процедура доношења скупштинске одлуке за помоћ породици Ћодо.

Начелник ове општине Бојо Гашановић истакао је да је у циљу задржавања становништва, посебно младих људи и дјеце, потребно уложити напоре да се створе најбољи могући услови за задовољавање основних животних потреба, али како додаје, и више од тога у будућем времену.

– Срећни смо када имамо велике и здраве породице и као друштвена заједница дужни смо да их подржавамо као што смо радили у времену које је иза нас – рекао је Гашановић.

 

Катера