Мехмед Јелачић из Трнова, годину дана крао по И.Сарајеву – 057.гр

0
576
Мехмед Јелачић (50) из Трнова у ФБиХ ухапшен је и притворен због сумње да је скоро годину дана крао на подручју Источног Сарајева и тако „ојадио“ више породица из чијих кућа и станова је украо златни накит и новац укупно вриједности више хиљада марака и евра, потврђено је „Гласу Српске“.

Он је починио 12 тешких крађа, а углавном је крао златни накит, разне наруквице, ланчиће, дукате и новац.  Извор близак истрази је рекао да је овај лопов посљедње вријеме задавао муку полицији јер иза себе није остављао трагове. Ипак захваљујући интензивној истрази и  сталном праћењу тешких крађа истражиоци Полицијске управе Источно Сарајево успјели су да га открију и ухапсе.

– Проваљивао је у куће и станове и углавном крао вриједни накит и новац. Прву крађу починио је на подручју Источне Илиџе, а онда је наставио да оперише на цијелом подручју Источног Сарајева-рекао је овај извор.

Појаснио је да је Јелачић у крађама крао накит и новац у вриједности од неколико стотина до неколико хиљада марака и евра.

– Тако је у једној крађи украо 500 КМ и златни накит, у другој 1700 евра. Тако је од једног домаћина украо 4.000 КМ и 1000 евра, у другом случају је однио накит 3.000 КМ-рекао је наш извор.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале Јелачића терете за тешке крађе.

– Полицијски службеници су радећи на расвјетљавању поменутих кривичних дјела на територији коју оперативно покрива ова Управа, пронашли  и лишили слободе лице М.Ј. које се сумњичи да их је починио. Теретимо га да је  од 20. јула прошле године до 25.јуна ове године починиo 12 кривичних дјела тешка крађа на територији општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново отуђивши из приватних кућа и станова новац и златни накит-стоји у полицијском саопштењу.

Додаје се да је осумњичени М.Ј. након испитивања уз извјештај о почињеним кривичним дјелима предат у надлежност јавном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву. Осумњиченом је  Основни суд у Сокоцу одредио притвор.

/Глас Српске/