Башевић најавио низ инфраструктуралних радова на Сокоцу – 057.гр

0
918

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић, данас је на свом фејсбук налогу објавио низ инфраструктуралних радова које се планирају извести на подручју  општине Соколац. Башевић је и раније максимално улагао напоре у инфраструктуру општине из које долази са мјеста директора ШГ „Романија“.

„Захваљујући ранијим договорима са Владом Републике Српске и ЈП “Путеви Републике Српске” општина Соколац је у претходном периоду доживјела и доживљава значајан инфраструктурни напредак, када је успјешно завршена реконструкција и асфалтирање дионице транзитног пута у склопу пројекта реконструкције магистралног пута Зворник – Соколац.Такође је реализована и потпуна реконструкција и изградња раскрснице на укрштању пута (М-1)115, на дионици Соколац – Подроманија и улице Цара Лазара, чија је вриједност радова била 650,000 км.
На нашу иницијативу, јуче сам у Влади Републике Српске и ЈП “Путеви Републике Српске” успио да потврдим раније договорену реализацију значајних пројеката за Соколац у предстојећем периоду који су дио ширег плана унапређења саобраћајне мреже у нашој локалној заједници а међу њима су :
Асфалтирање и реконструкција дионице регионалног пута Соколац – Олово ( према насељу Лазе ) ,
Реконструкција и асфалтирање улице Балтићи према Пуховцу,
Реконструкција и асфалтирање улице Миланка Витомира (насеље Јелен),
чија је укупна вриједност радова преко 650,000 конвертабилних марака.
Такође, захваљујући нашој иницијативи и разумјевању градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, Градска управа Источно Сарајево, намјерава да започне изградњу и реконструкцију главне саобраћајнице кроз Соколац (Улице Цара Лазара са помоћним улицама). Провођење поступка јавне набавке је при крају и убрзо се очекује почетак радова при чему је укупна вриједност реализације радова око 1,300,000 км.
Реконструкција осталих улица у Сокоцу планирана је да се ради у наредном периоду.
У смислу рјешавања једног од приоритетних проблема путне инфраструктуре, који отежава свакодневни живот, ови пројекти укључују реконструкцију и модернизацију путева и градских улица, а самим тим побољшавају укупан квалитет живота свих грађана па су од великог значаја за нашу локалну заједницу.
Потребно је радити на реалним стварима и рјешавати конкретне проблеме који се тичу свих нас“, пише Страхиња Башевић.